19 august: Ziua Internațională a Urangutanului
Anual, pe 19 august, Ziua Internațională a Urangutanului ne inspiră să intrăm în acțiune pentru prezervarea acestui animal uimitor din sălbăticie. Nu este o surpriză că urangutanii sunt "intelectuali", de vreme ce împărtășesc 97% din al lor ADN cu oamenii!
Țelul Zilei internaționale a Urangutanului este să crească conștientizarea despre necesitatea menținerii acestei specii, care a ajuns de la una in pericol la una în pericol extrem de a dispare. Urangutanii sunt de multă vreme pe pământ și sunt văzuți ca strămoși ai gorilelor. Sunt maimuțe mari ce-și petrec timpul mai ales în copaci, și sunt aflați numai în junglele din Borneo și Sumatra.
Cercetările au arătat că există două specii distincte care s-au separat acum circa 400.000 de ani în urmă. Urangutanii au brațe enorm de lungi ce ajung la mai mult de 2 metri între capetele lor, un lucru impresionant când stau la circa 1,5 metri deasupra pământului. Când urangutanii preiau o poziție verticală, brațele lor aproape că ating solul. Aceste brațe le sunt de ajutor în viața lor arboricolă, permițându-le să se miște ușor de la un copac la altul și să-și incropeasca sălașuri printre frunzele acestora.
18 august: Ziua Nu Te Da Niciodată Bătut
Pădurile tropicale au ajuns să fie distruse din pricina îngrijirii lor improprii. Mai mult decât atât, fermierii de acolo consideră că urangutanii sunt o pacoste și fie îi ucid, fie dau foc pădurilor în care trăiesc aceștia. În 2006 existau numai 20.000 de exemplare de urangutani. Ca rezultat al despăduririlor, urangutanii riscă să fie în pragul dispariției. Pe de altă parte, vânarea ilegală a acestora duce anual la peste 3.000 de exemplare ucise!
19 august: Ziua Internațională a Papionului
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu