3 august: Ziua Frunții Înalte
Ziua Frunții Înalte, ce are loc în fiecare an pe 3 august, ne îndeamnă să celebrăm frunțile bine dezvoltate, văzute ca un semn al unei minți bine inzestrate o veme îndelungată.
O frunte mare este considerată ca un indiciu de inteligență și frumusețe în unele culturi, dar unul al urâțeniei în altele. Chiar dacă ideile esteticii feței umane au variat de la țară la țară, un singur lucru este simplu, și anume că moda și-a demonstrat capriciile în fiecare epocă.
De exemplu, femeile din perioada Renașterii erau apreciate dacă aveau o frunte proeminentă, acesta fiind un trend notabil în acel timp. Portrete renascentiste ale femeilor le-au înfățișat cu frunți înalte, mari, sugerând frumusețea lor. Însă, asemeni celor mai multe mode, cea a frunților mari a fost atât fascinantă, cât și chinuitoare. A implicat femei ce-și eliminau părul capilar din față pentru a-și afișa o frunte înaltă. Unele urmașe ale Evei au recurs chiar și la smulgerea acestuia, ceea ce a dus ca, în cele din urmă, acel păr să nu mai crească niciodată.
Similar, câteva secole mai târziu, regina Elizabeth I a devenit notorie pentru o frunte mare, pe care și-o arăta cât mai des. Întrucât era suverană și dicta moda din acea vreme, frunțile înalte au ajuns să fie tot mai căutate. Oricine, de la femeile nobile la servitoare, a copiat stilul său, unele dintre ele mergând până acolo încât să-și îndepărteze permanent fire din părul de deasupra frunții.
Pe de altă parte, hindușii au avut mii de ani credința că o frunte înaltă, mare conducea către un sporit succes. În zilele noastre, s-au remarcat prin frunți proeminente Rihanna, Christina Ricci și Tyra Banks.
Lucruri interesante despre frunte
- Femeile din Egiptul antic trasau desene pe frunțile lor pentru a înfățișa diferite emoții sau stări mentale.
- Ființele umane timpurii, precum cele din Neandertal, aveau frunți mai mici și sprâncene mai joase, caracteristici indicând adeseori un semn de primitivitate.
- Mulți creștini își dau cu cenușă pe frunțile lor în prima zi de post al Paștelui, în vreme ce hindușii cred că al "treilea ochi" este amplasat pe frunte.
- Oamenii de știință sunt de părere că frunțile noastre sunt importante în a ne ajuta sprâncenele să "vorbească" și să ne exprime liber emoțiile.
- Sprâncenele agile și frunțile netede ne deosebesc de strămoșii noștri umani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu