1 octombrie: Ziua Mondială a Sake-ului
Ziua Mondială a Sake-ului este marcată în fiecare an pe 1 octombrie în scopul recunoașterii contribuțiilor acestei băuturi la cultura japoneză, de la ceremonii, la sărbători. Această zi are, de asemeni, menirea de a adânci dragostea oamenilor față de sake și înțelegerea sa.
Ziua Mondială a Sake-ului sau "Nihonshu no Hi" a început în 1978, când "Japan Sake" și "Shochu Makers Association (ISS) au proclamat-o. Ziua aduce, totodată, un omagiu oamenilor implicați în producția de sake, fermierilor cultivatori de prez și muncitorilor din industria de sake.
Cei din urmă sunt persoane pasionate și dedicate, lucrând multe ore și asigurându-se meticulos că sake-ul făcut de ele va satisface consumatorii.
Există două motive pentru care a fost aleasă data de 1 octombrie. Potrivit ISS, până în 1965 (Showa 40), anul producerii de sake a fost oficial desemnat să înceapă pe 1 octombrie; în prezent, acest an începe pe 1 iulie și se finalizează în ultima zi din iunie a următorului an calendaristic. Un alt motiv provine din caracterul de scriere "kanji" pentru sake, care este compus din două părți.
Ziua Mondială a Sake-ului a fost, inițial, un mic eveniment cunscut numai în industria de sake. În zilele noastre, este celebrată de iubitori ai sake-ului de pe tot globul, deși majoritatea evenimentelor au loc în Japonia.
30 septembrie 2023: Ziua Vânătorii de Fantome
Lucruri interesante despre sake
- Perioada medie de fermentare pentru sake este de 60-90 de zile.
- În Japonia sunt circa 1.600 de producători de sake cu licență.
- Sake-ul este băutura națională a Japoniei.
- Sake-ul conține tipic 15-17 alcool pe volum, fiind ușor mai tare decât vinul.
- Sake este etichetat drept "seishu" în legile băuturilor japoneze, întrucât termenul japonez de "sake" se poate referi la orice băutură alcoolică.
1 octombrie: Ziua Internațională a Muzicii
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu