2 septembrie 2023: Ziua Internațională a Bacon-ului
Ziua Internațională a Bacon-ului este o sărbătoare neoficială marcată an de an în prima sâmbătă din septembrie. Bacon-ul este o mâncare din carne de porc sărată, apoi uscată și afumată. Dacă în 2023, Ziua Internațională a Bacon-ului are loc pe 2 septembrie, în următorii ani se desfășoară astfel: 2024 - 7 septembrie, 2025 - 6 septembrie, 2026 - 5 septembrie.
Carnea sărată de porc a fost servită la mesele chinezilor de mii de ani. De aici, practica acestei cărni condimentate cu sare s-a răspândit în întregul imperiu roman. Slănina de porc a fost, de asemeni, folosită pentru gătit de țăranii anglo-saxoni.
Exploratorul spaniol Hernando de Soto este considerat "părintele industriei de porc americane". Acesta a adus cu el porci în Lumea Nouă, în 1539 și, în următorii ani, numărul acestor animale a ajuns la 700 de exemplare. Restul este istorie.
Ziua Internațională a Bacon-ului a fost înființată de un grup din Colorado de absolvenți de la C. U. Boulder. Studenții de la Universitatea Bucknell au propria lor zi dedicată bacon-lui, înfulecând, cu această ocazie, cât de multă carne pot, și autointitulându-se "Meatheads" ("Capete de carne").
1 septembrie 2023: Ziua Chianti
În SUA, bacon-ul constă din carnea burții de porc, în vreme ce carnea din spata porcului este numită "bacon canadian". Bacon-ul este afumat cu lemn de mesquite, hicori sau arțar, și conține și alte ingrediente de îmbunătățire a aromei sale.
Oricum, din 2009, bacon-ul a căpătat o reputație proastă din cauza înaltului nivel de grăsime saturată și sodiu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu