13 noiembrie: Ziua Budincii Indiene
Ziua Budincii Indiene din 13 noiembrie recunoaște un fel de mâncare clasic pentru vremea rece, un desert delicios tradițional în New England.
În secolul al XVII-lea, coloniștii englezi au adus cu ei budinca (pudding) în America de Nord și au transformat-o. Deși făceau inițial budinca din făină de grâu, din cauza deficitului acestei cereale, au utilizat, în cele din urmă, făina de porumb, mălaiul. De vreme ce coloniștii învățaseră să cultive porumbul de la indigeni, acesta era cu mult mai disponibil.
Coloniștii au inventat numele de "budincă indiana" pornind de la denumirea lor pentru mălai (cornmeal) și proveniența indigenă a porumbului, adică mâncare (meal) indiană. De asemeni, au înlocuit apa din rețeta budincii cu lapte. Pentru o aromă suplimentară, bucătării au adăugat în aceasta melasă sau sirop de arțar. Alte ingrediente adăugate includeau scorțișoară, ghimbir măcinat, unt, ouă, stafide și nuci.
Budincă indiana este coaptă de mai multe ori. Coacerea transformă textura budincii de la terciul originar la o consistență mai solidă tipică cremei.
Înainte de anii 1900, budinca indiană era inclusă în cele mai multe cărți de bucate americane.
Timpul lung de gătire necesar pentru budinca indiană nu era, totuși, întotdeauna pe placul gospodinelor din America. Cu toate astea, în decursul sărbătorilor de toamnă a budincii indiene, unele restaurante continuă să pregătească acest tip de mâncare în modul tradițional.
Niciun comentariu: