8 noiembrie: Ziua să Vorbim despre Bani
Ziua să Vorbim despre Bani, marcată an de an pe 8 noiembrie, este destinată învățării oamenilor să înceteze să le fie teamă despre a vorbi despre finanțele lor.
S-a dovedit că a vorbi despre bani este un lucru dificil, în special când este vorba despre temeri financiare. Oamenii sunt înfricoșați, jenanti și ezitanți din acest punct de vedere. Și, adeseori, nu pot recunoaște asta nici față de ei înșiși. Totuși, conversațiile cu alții sunt importante și ii pot ajuta să ia decizii financiare mai bune și mai puțin riscante, să primească sprijin când se confruntă cu dificultăți financiare și, cel, mai important, să se simtă mai puțin anxioși.
Invenția banilor s-a petrecut înaintea istoriei scrise. Din acest motiv, povestea dezvoltării banilor este pe larg bazată pe presupuneri și concluzii logice.
Mărturii semnificative confirmă faptul că pieițele străvechi comercializau multe lucruri ce pot fi descrise ca mijloace de schimb. Mai mult decât atât, obiecte precum scoicile de ghioc sau mărgelele erau date în schimbul unor bunuri mai utile. Astfel de schimburi pot fi descrise mai bine ca "troc" sau "barter", iar schimbul obișnuit de bunuri nu le făceau pe acestea să fie cu adevărat "bani".
Originea sistemelor economice a precedat, așadar, istoria scrisă. De asemeni, de vreme ce civilizațiile străvechi s-au dezvoltat în mod diferit și nu există înregistrări clare despre ele sau o mare parte a acestora au fost pierdute, este imposibil de trasat originea autentică a banilor.
7 noiembrie: Ziua Conștientizării Limfomului Canin
În plus, dovezi istorice confirmă faptul că banii au ajuns la două forme și s-au divizat în două categorii largi, debit și credit în registre, și "bani" din schimburi materiale constituiți din lut, piele, hârtie, și altele.
Oricum, este important să dăm deoparte bariera de a vorbi despre bani. La urma urmei, discuția despre ei este vitală pentru sănătatea, bunăstarea și relațile noastre. Cercetările arată că oamenii care vorbesc deschis despre bani se angajează în mai puține riscuri financiare, au relații personale mai puternice, își ajută copiii să-și dezvolte bune obiceiuri financiare pentru întreaga viață, și au un control mai bun asupra situațiilor lor financiare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu