2 decembrie: Ziua Mondială de Prevenire a Poluării
Ziua Mondială de Prevenire a Poluării, desfășurată în fiecare an pe 2 decembrie, ne îmboldește să acționăm pentru eliminarea consecințelor și surselor schimbării climatice. Este important să ne amintim că fiecare dintre noi poate avea un rol uriaș în lupta împotriva poluării.
Această zi a fost întemeiată pentru a infuza conștientizarea despre poluarea mediului înconjurător și impacturile sale negative asupra sănătății și planetei noastre. Cel mai periculos tip de poluare care ne-a lovit planeta este cea a plasticului. De la degradarea calității solului la omorârea vieții marine, poluarea plasticului poate deveni curând o nenorocire pentru existența noastră.
Organizații internaționale ca Națiunile Unite, Organizația Mondială a Sănătății, Greenpeace și altele au pus în gardă țări de pe tot globul să ia măsuri de prevenție în controlul poluării. Oricum, resposabilitatea nu aparține numai guvernelor noastre, ci și persoanelor individuale, pentru a se face orice efort posibil pentru reducerea poluării mediului.
1 decembrie: Ziua Mondială SIDA
Pornind de la cercetări și observări variate, s-a estimat că poluarea aerului duce la serioase probleme de sănătate pentru oameni pe plan global, afectându-i îndeosebi pe cei din țări cu venituri scăzute sau medii. De fapt, rata morții provocate de poluarea aerului s-a ridicat dramatic în ultimii ani. Din această cauză, Organizația Mondială a Sănătății a impus norme stricte de calitate a aerului pentru țări ca India, Bangladesh, Indonezia, Afganistan și Mongolia, pentru a numi numai câteva.
Oamenii trebuie să fie familiarizați cu repercursiunile fatale ale poluării pentru a-și da seama de gravitatea situației. Astfel de măsuri contra poluării pot fi luate chiar acum începând cu casele noastre.
Niciun comentariu: