25 mai: A treia aflare a capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul

 A treia aflare a capului Sfântului Prooroc Ion Botezătorul a avut loc în anul 850. Capul acestuia a fost găsit mai întâi pe Muntele Măslinilor, unde fusese ascuns de Ioana, soția lui Huza, demnitar al lui Irod, după decapitarea Sfântului. 


A doua oară a fost aflat în orașul Emesia, în decursul unei vremi de tulburări la Constantinopol, conectate cu exilul Sfântului Ioan Gură de Aur (13 mai). A fost transferat la Comana în timpul raidurilor saraceene (circa 810-820) și a fost tăinuit în pământ în cursul persecuției iconoclaste.            

                   

25 mai: A treia aflare a capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul

Când închinarea la sfintele icoane a fost reinstaurată, patriarhul Ignatie (847-857) a fost vestit într-o viziune de locul unde se găsea capul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul. Patriarhul a comunicat asta împăratului, care a trimis o delegație la Comana. Aici a fost aflat pentru a treia oară capul, în preajma anului 850.


După aceea, capul Sfântului Ioan Botezătorul a fost mutat iar la Constantinopol, pe 25 mai, fiind amplasat într-o biserică de la curte. O parte a capului se găsește pe muntele Athos. 


24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat

25 mai: A treia aflare a capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul 25 mai: A treia aflare a capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul Reviewed by Diana Popescu on mai 24, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.