28 mai: Sfinții Ierarhi Eutihie, Episcopul Melitinei, și Nichita, Episcopul Calcedonului

 Sfântul Mucenic Eutimie, episcop al Melitinei, a lucrat împreună cu Sfinții Apostoli și a suferit pentru Hristos în orașul Melitina, în primul secol. 


Sfântul Nichita s-a evidențiat prin caritatea sa și ajutorul constant dat celor săraci, găzduind călători în casa sa, având grijă de orfani și văduve, și intervenind prin rugăciuni la Domnul pentru cei care greșiseră.       


28 mai: Sfinții Ierarhi Eutihie, Episcopul Melitinei, și Nichita, Episcopul Calcedonului

 

În timpul domniei iconoclastului Leon Armeanul (813-820), Sfântul Nichita a denunțat cu bravură erezia iconoclastă și și-a îmboldit credincioșii să se închine sfintelor icoane ale lui Hristos, Maicii Domnului și Sfinților. A îndurat multe suferințe din partea păcătosului împărat și a schingiutorilor săi. A fost supus torturii și trimis în exil. 


Sfântul mărturisitor Nichita a murit la începutul secolului al IX-lea. Moaștele sale au dat naștere unor numeroase minuni de vindecare. 


27 mai: Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul


28 mai: Sfinții Ierarhi Eutihie, Episcopul Melitinei, și Nichita, Episcopul Calcedonului 28 mai: Sfinții Ierarhi Eutihie, Episcopul Melitinei, și Nichita, Episcopul Calcedonului Reviewed by Diana Popescu on mai 27, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.