Mitul lui Butch Cassidy

 Robert LeRoy Parker, cunoscut în special ca Butch Cassidy (de la "butcher", în limba engleză, "măcelar"), a fost un nelegiuit din vestul Americii ale cărui fapte îndrăznețe l-au transformat într-o legendă. Cassidy a condus Wild Bunch ("șleahta sălbatică"), unul din cele mai bine organizate și mai eficiente grupuri infracționale din Vestul Sălbatic. Chiar și moartea sa a intrat în legendă, întrucât nimeni nu a știut cu siguranță cum a murit.


Născut în Beaver, Utah, în anul 1866, Parker a învățat să tragă cu arma și să fure vite de la un lucrător de la ferma familiei sale. Și-a preluat numele de Cassidy de la acest om, și i-a adăugat mai târziu pe cel de Butch, pe când lucra în Wyoming la o măcelărie. Cassidy și-a incepui cariera ca și cowboy și hoț de cai / vite. Prin anul 1889, a jefuit bănci și trenuri. Curând, s-a alăturat altor răufăcători  din Vestul sălbatic, stând în ascunzatori ca Hole-în-the-Wall (Gaura din zid) din Wyoming, Robber's Roost (Cotețul găinilor) din Utah și Brown's Hole (Gaura Brown) din Colorado. Banda sa a lansat raiduri de prădare  a trenurilor și băncilor din întreg Vestul american.     

                                                                        

Mitul lui Butch Cassidy

Cassidy a fost într-o închisoare din Wyoming din 1894 până în 1896. Câțiva ani mai târziu, prietenul lui, William Ellsworth Lay, a fost întemnițat, și Butch Cassidy a format o echipă cu Harry Longabaught, cunoscut drept Sundance Kid. Cu șerifi și detectivi pe urmele lor și mai mulți membri ai bandei arestați, Butch Cassidy și Sundance Kid au fugit, în anul 1901, în America de Sud. S-au ocupat de o fermă câțiva ani dar, apoi, au început să facă jafuri în Argentina, Chile și Bolivia. Detectivii în căutarea lor au pretins că au murit într-un schimb de focuri din Bolivia, în anul 1909, deși, potrivit unei relatări, și-ar fi sfârșit viața în anul 1911, în Uruguay. Unii au acceptat afirmația sorei lui Cassidy, potrivit căreia acesta s-ar fi întors în Statele Unite în preajma anului 1925, și ar fi murit în 1937. 


Mitul lui Buffalo Bill


Mitul lui Butch Cassidy Mitul lui Butch Cassidy Reviewed by Diana Popescu on iulie 12, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.