14 august: Sfântul Proroc Miheia

 Sfântul Proroc Miheia sau Mica, al șaselea din cei proroci "mici" din Vechiul Testament, a provenit din tribul lui Iuda și s-a născut în orașul Morati, la sud de Ierusalim. Serviciul său profetic a început în jurul anului 778 î.Hr., și a continuat 50 de ani sub regii din Iuda Iotam, Ahaz și Iezechia (721-692 î.Hr., 28 august). 


A fost contemporan cu prorocul Isaia. Denunțările și previziunile sale au fost în legătură cu regatele separate, Iuda și Israel. A prorocit nenorocirile amenințând regatul Israelului înainte de distrugerea sa, și suferințele din Iuda din decursul invaziei împăratului asirian Sennacherib.   

                                   

14 august: Sfântul Proroc Miheia

Lui îi aparține o profeție despre nașterea Mântuitorului lumii, "Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei” (Miheia 5:2). 


Potrivit cuvintelui prorocului Ierimia (Ierimia 26:18-19), evreii se temeau în mod clar să-l omoare pe rprorocul Mihaia. Moaștele sale au fost descoperite în secolul al IV-lea d .Hr, la Barafsatia, printr-o revelație a episcopului din Eleuteropolis, Zeuinos. 


13 august: Sfântul Tihon de Zadonsk


14 august: Sfântul Proroc Miheia 14 august: Sfântul Proroc Miheia Reviewed by Diana Popescu on august 13, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.