2025: Anul chinezesc al Șarpelui de Lemn

 Anul 2025 stă, în zodiacul chinezesc, sub semnul Șarpelui, un animal asociat cu înțelepciunea, farmecul, eleganța și transformarea. Se crede că oamenii născuți într-un An al Șarpelui,  sunt intuitivi, strategici și inteligenți. 


Șarpele este a șasea zodie din zodiacul chinezesc. 6 este un număr par, însă Șarpele nu face parte din grupul Yin, și conține Foc Yang, Metal Yang și Pământ Yang. Orele Șarpelui sunt de la 9 la 11 dimineața, când soarele se apropie de vârful cerului. Luna Șarpelui este mai, prima lună a verii din astrologia chinezească. 

                                                          

2025: Anul chinezesc al Șarpelui de Lemn

Anul chinezesc al Șarpelui de Lemn începe pe 29 ianuarie 2025 (Anul Nou chinezesc) și se încheie pe 16 februarie 2026 (Ajunul Anului Nou chinezesc).


Dacă ești născut în 2025, 2013, 2001, 1989, 1977, 1965, 1953, sau 1941, ești, probabil, un Șarpe!


Celebrități născute într-un An Șarpelui: John F. Kennedy, Taylor Swift, Audrey Hepburn, Robert Downey Jr., Bob Dylan, Howard Stern, Muhammad Ali, Michael Dell, Charlie Sheen, Stephen Hawking, Brooke Shields, Oprah Winfrey, Volodimir Zelenski, J. K. Rowling, Tom Brady, Shania Twain, Tim Allen, Jacqueline Kennedy Onassis, Grace Kelly și Chris Rock. 


Caracteristicile Șarpelui în zodiacul chinezesc


Șarpele este un animal cu sânge rece. Înfățișarea sa, cu limba bifurcată, agilă, și mișcările sale unduitoare dau adeseori oamenilor o impresie înfricoșătoare. Se crede că șarpele nu are o abordare directă, că este necinstit și șiret. Chinezii spun că a căzut din ceruri, detronând Dragonul, fiind numit și "micul dragon". În China este considerat foarte timid, mai ales că-i place să se ascundă în iarbă sau găuri. 


Zodia Sarpelul aparține grupului chinezesc al Focului și este asociată cu soarele. De aceea, semnul zodiacal al Șarpelui are caracteristici ale soarelui, precum fiind deasupra, altruist, cordial, ambițios, drept și prevăzător. 


Pentru chinezi, Șarpele este un simbol al înțelepciunii, este inteligent și sofisticat, și un vizionar cu simț practic. Nativii din această zodie potfi  buni lideri și  mari gânditori. Șerpii sunt, de asemeni, cunoscuți pentru comportamentul lor calm și capacitatea de de a rămâne netulburați când sunt supuși unor presiuni. Pot fi foarte convingători și pricepuți în a lua decizii bazate pe o gândire extrem de calculată. Totuși, pot fi și foarte secretoși și cumva suspicioși față de cei din jurul lor. Șerpii prețuiesc eleganța și sunt frecvent atrași către lucruri frumoase. 


Cum spuneam, zodia Șarpelui este una de Foc, un Foc Yang corelat cu soarele. De asemeni, conține Metal Yang și Pământ Yang. Pământul Yang este conectat cu munți înalți, iar Metalul Yang cu vântul puternic. De aceea, zodia Șarpelui este asociată cu căldura și energia verii. Energia sa nu durează, totuși, prea mult timp. Focul este corelat cu sudul, culoarea roșie, reprezentând fierbințeala, căldura și vitalitatea. 


Oamenii cu un puternic element al Focului sunt de multe ori carismatici, energici și entuziaști. Totodată, pot fi intenși, irascibili și ușor de incitat. Șarpele are abilitatea de a înghiți un animal mai mare decât el, așa că nu trebuie să-i fie subestimată ambiția. Chinezii îi interpretează limba despicată ca un semn de ceartă. De fapt, își folosește limba pentru a mirosi. Oricum, în astrologia chinezească, Șarpele implică potențial calomnii, dispute și defăimări. 


Zodia Dragonului este a cincea, iar cea a Șarpelui a șasea din horoscopul chinezesc. Șerpii au un corp de dragon fără solzi și nu pot zbura. Dragonul este fratele mai mare al Șarpelui. Șarpele este rușinat să rămână pe pământ, ceea ce-l face să fie umil, timid, prudent și de neobservat. Nu-și atacă un oponent decât dacă este deranjat. Atâta timp cât nu-l disturbăm, Șarpele nu ne va mușca!


Zodiile cele mai compatibile cu Șarpele


Cele mai compatibile semne zodiacale cu Șarpele sunt Maimuța și Cocoșul. Aceste zodii tind să aibă trăsături complementare, care întrețin înțelegerea și armonia în interacțiunea cu Șarpele. Calul, de asemeni, trăiește în armonie cu Șarpele. Bivolul tinde să aibă o mare admirație pentru Șarpe. 


Zodiile chinezești cele mai incompatibile cu Șarpele


Cele mai incompatibile semne zodiacale cu Șarpele sunt Tigrul și Porcul. Relațiile dintre aceste semne pot fi dificile din cauza personalităților lor și abordării a vieții lor diferite. Porcul nu poate tolera natura exigentă ai arogantă a Șarpelui, în vreme ce Tigrul poate fi un partener distructiv pentru Șarpe. 


În curând, pe diane.ro: Horoscop chinezesc 2025 - Toate zodiile


2025: Anul chinezesc al Șarpelui de Lemn 2025: Anul chinezesc al Șarpelui de Lemn Reviewed by Diana Popescu on august 30, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.