Mitul regelui Alfred cel Mare

 Regele Alfred este un exemplu al unui personaj istoric care, odată cu trecerea timpului, a devenit unul legendar. Din anul 871 până în 899, Alfred a condus regatul anglo-saxon Wessex, din sud-vestul Angliei. 


Realizările din decursul domniei sale au câștigat admirația și afecțiunea supușilor săi. Mult timp după aceea, englezii au spus povești despre victoriile sale și înțelepciunea sa.                        

        

Mitul regelui Alfred cel Mare

Principala împlinire politică a lui Alfred a fost cea de a apăra Wessex-ul de armatele invadatoare ale danezilor. Una din legendele care s-a propagat din această campanie militară implică puterea sa de concentrare. La un moment dat, pe când Alfred fugea de dușmanii săi, și-a făcut refugiu într-o căsuță. Femeia din aceasta i-a cerut monarhului deghizat să vegheze asupra unor prăjituri care se coceau în cuptorul ei în timp ce ieșea afară. Totuși, Alfred a fost atât de adâncit în gândurile sale încât prăjiturile s-au ars. 


Lui Alfred i se atribuie lăsarea unei urme durabile în Anglia. Pentru a-și sărbători victoria asupra danezilor, el ar fi pus să se cioplească formele unor cai albi în dealurile de cretă din Wessex, care au rămas până în zilele noastre. 


Mitul lui Cuchulain, marele erou irlandez


Mitul regelui Alfred cel Mare Mitul regelui Alfred cel Mare Reviewed by Diana Popescu on august 31, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.