6 septembrie: Pomenirea minunii din Colose a Sfântului Arhanghel Mihail

 În Frigia, nu departe de orașul Heliopolis, într-un loc numit Chones (Cheretopos), a fost o biserică numită după Arhanghelul Mihail, construită peste un izvor miraculos. 


Biserica fusese clădită de un locuitor al orașului Laodicia, în semn  de recunoștiință pentru vindecarea fiicei sale mute. Sfântul Mihail îi apăruse acestuia într-un vis și îi revelase că fata sa va primi darul vorbirii după ce va bea apă din acel izvor. Fata a primit, cu adevărat, vindecarea, și a început apoi să vorbească. După această minune, plin de respect pentru Sfântul Arhanghel Mihail, tatăl a înălțat biserica în cinstea acestuia. Nu numai creștinii , ci și păgânii au început să vină la izvorul tămăduitor. În acest fel, numeroși necredincioși au întors spatele idolilor lor, și s-au convertit întru Hristos.           

       

6 septembrie: Pomenirea minunii din Colose a Sfântului Arhanghel Mihail

La această biserică a Sfântului Arhanghel Mihail, un om pe nume Arhip (Archippus) a slujit vreme de 60 de ani ca și custode. Prin propăvăduirea sa și prin exemplul vieții sale sfinte, acesta a adus mulți păgâni către credința în Hristos. În cadrul prigonirii creștinilor din acel timp, în special împotriva lui Arhip, păgânii s-au gândit să distrugă biserica pentru a-i împiedica pe oameni să vină la sfântul loc al vindecării și, totodată, să-l omoare pe Arhip. 


În acest scop, necredincioșii au făcut o confluență a râurilor Lykokaperos și Kufos, direcționată  către biserică. Sfântul Arhip s-a rugat ardent Sfântului Arhanghel Mihail să oprească pericolul. Prin rugăciunea lui, Sfântul Mihail a apărut în biserică, și, printr-o lovitură a toiagului său, a deschis o mare crăpătură în stâncă și a îndreptat astfel șuvoaiele repezi ale apelor să curgă prin aceasta. Biserica a rămas neatinsă de torentele apei. Aflând de o minune atât de cutremurătoare, păgânii au fost înspăimântați. Arhip și creștinii adunați în biserică l-au slăvit pe Dumnezeu și i-au dat mulțumiri Sfântului Arhanghel Mihail pentru ajutorul său. 


5 septembrie: Sfântul Proroc Zaharia și Dreapta Elisabeta, părinții Sfântului Ioan Botezătorul


6 septembrie: Pomenirea minunii din Colose a Sfântului Arhanghel Mihail 6 septembrie: Pomenirea minunii din Colose a Sfântului Arhanghel Mihail Reviewed by Diana Popescu on septembrie 05, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.