17 octombrie: Sfântul Proroc Osea (Osie)

 Comemorat pe 17 octombrie, Sfântul Proroc Osea (Osie / Hosea) a aparținut tribului Isahar. A trăit în secolul al IX-lea î.Hr., în Israel. A fost contemporan cu Sfinții proroci Isaia, Mica și Amos. 


În vremea sa, mulți israeliti uitaseră de adevăratul Dumnezeu și venerau idolii. Sfântul proroc Oseea a încercat să-i readucă la credința părinților lor prin sfaturi înțelepte. Denunțând inechitățile poporului lui Israel, prorocul i-a prezis mari nenorociri din partea unor străini și mutarea sa în captivitate în Asiria.   

      

17 octombrie: Sfântul Proroc Osea (Osie)

Cu aproape o mie de ani înainte de venirea Mântuitorului, prin inspirația Sfântului Duh, prorocul a prevăzut sfârșirea ofrandelor de sacrificiu și și a preoției lui Aaron (Osea 3: 4-5), și că recunoașterea adevăratului Dumnezeu se va răspândi peste tot pământul (Osea 2: 20-23). Osea a vorbit, de asemeni, despre Hristos și despre cum El va fi înviat în a treia zi (Osea 6, în special Osea 6:2, în comparație cu 1 Corinteni 15:4), și că el va înfrânge moartea (Osea 13-14, în comparație cu 1 Corinteni 15: 54-55). 


Prorocirile Sfântului Osea sunt incluse în cartea din Biblie care-i poartă numele. Slujba profetică a Sfântului Osea a continuat mai mult de șase ani. Prorocul inspirat de Dumnezeu a murit la o vârstă înaintată, după ce-și devotase întreaga viață îndeplinirii voinței lui Dumnezeu. 


16 octombrie: Sfântul Mucenic Longhin Sutașul


17 octombrie: Sfântul Proroc Osea (Osie) 17 octombrie: Sfântul Proroc Osea (Osie) Reviewed by Diana Popescu on octombrie 16, 2024 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.