17 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 17 iunie sunt sarbatoriti Sfintii Mucenici Manuil, Savel si Ismail, Sfintii Mucenici Nicandru si Marcian, si se desfasoara festivalul japonez Saigusa Matsuri.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 17 iunie

Sfintii Mucenici Manuil, Savel si Ismail

Sfintii Mucenici Manuil, Savel si Ismail, persieni de origine si frati de sange, au fost trimisi de regele persan ca ambasadori la imparatul Iulian Apostatul, pentru a negocia un tratat de pace. In timp ce erau cu Iulian intr-un loc din apropiere de Calcedonia, ei au refuzat sa i se alature in jertfele pentru idoli.
Incalcand legea imunitatii solilor, imparatul a poruncit ca ei sa fie ucisi in anul 362. Din aceasta cauza, peste un an, imparatul Iulian a ajuns sa piara intr-un razboi impotriva persilor.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 17 iunie

Sfantul Ierarh Mitrofan, patriarhul Constantinopolului; Cuvioasa Sofia, cea din Tracia; Cuviosul Zosima; Sfintii Mucenici Frontasie, Severian si Silan; Cuviosul Metodie.
Vezi Traditii si sarbatori din 4 iunie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 17 iunie

Sfintii Nicandru si Marcian, Mucenici

Sfintii Nicandru si Marcian au fost, probabil originari din Durostorum, in Bulgaria. Ostasi in armata imperiala romana din zona Balcanilor, au primit cununa de mucenici intr-o regiune din Romania de astazi, la sfarsitul celui de-al doilea secol. Potrivit traditiei, se spune ca au fost ucisi in fata sotiilor si familiilor lor.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 17 iunie

Sfintii Mucenici  Manuel, Savel si Ismael

Alte traditii si sarbatori din 17 iunie

Saigusa Matsuri

Vreme de secole, locuitorii din Nara, Japonia, au cautat mereu, in aceasta perioada anului, in jurul muntilor din regiunea lor, flori de crin, pentru a se pregati pentru Festivalul Crinilor de la templul Isagawa. Crinii sunt amplasati intr-un templu shintoist, unde sapte doamne purtand haine albe se dedica unui ritual ceremonial, in vreme ce preotii shintoisti aduc un mare numar de astfel de flori drept ofranda in fata altarului. Apoi, cele sapte femei se angajeaza intr-un dans deosebit, in cadrul caruia, prin miscari specifice, alunga problemele aduse de vremea umeda din aceasta perioada. Dupa aceea, crinii sunt purtati de-a lungul strazilor din  localitatea Nara, atribuindu-li-se darul de a purifica aerul din zonele in care sunt adusi.


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

Nascut pe 17 iunie – Horoscop general Profil astrologic

15 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

16 iunie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
17 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 17 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on iunie 16, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.