27 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 27 noiembrie sunt praznuiti Sfantul Mare Mucenic Iacob Persul, Cuviosii Natanail si Pinufrie, si Sfantul Virgil, Episcop.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 27 noiembrie

Sfantul Mare Mucenic Iacob Persul

Sfantul Iacob Persul s-a nascut la Bitlaba, intr-o nobila familie. A fost cel mai apropiat si mai pretuit prieten al lui Isdiger (sau Yazdegerd) I, regele Persiei ( ce a domnit intre anii 399-420). Desi crestin din frageda tinerete, Sfantul Iacon a renuntat la dreapta credinta din cauza ispitelor in care l-a atras regele prin amicitia lui si lingusirile sale. Atunci cand mama si sotia lui au aflat acest lucru, i-au transmis printr-o scrisoare ca nu vor sa mai aiba de a face cu el atat vreme cat alege gloria lumeasca in pofida iubirii de Hristos. Ranit in adancul sufletului de aceste cuvinte, Sfantul Iacob Persul si-a venit in fire, s-a cait si a plans amarnic pentru greselile lui, si a alungat de la sine venerarea idolilor.
Maniat de acest fapt, regele Bahram (Varahran), fiul lui Isdiger, l-a condamnat la o moarte groaznica, poruncind ca trupul sau sa fie dezmembrat din fiecare incheietura a mainilor si picioarelor. Sfantul Iacob a fost astfel sfartecat bucatica cu bucatica, pana la solduri si umeri, fiind apoi decapitat in anul 421.

Cuviosii Natanail si Pinufrie

Cuviosul parinte Natanail din Nitria si-a dat in pace sufletul Domnului.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 27 noiembrie

Sfantul Apostol Filip; Sfantul Grigorie Palama; Cuviosul Filip; Sfantul noul Mucenic Constantin cel din Idra.
Vezi Traditii si sarbatori din 14 noiembrie

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice pe 27 noiembrie

Sfantul Virgil, Episcop

Nascut in Irlanda, Sfantul Virgil (700 – 784) a intrat in tinerete intr-o manastire, devenind apoi abate la Aghaboe, inainte de a pleca in pelerinaj in Tara Sfanta. A petrecut dupa aceea doi ani in Franta, mergand mai tarziu in Bavaria, din Germania, unde l-a sprijinit pe Sfantul Rupert, Apostolul Austriei. A fost ales abate al manastirii benedectine Sfantul Petru din Salzburg si episcop al acestui oras in anul 765. Un autentic intelectual, Sfantul Virgil credea ca pamantul este rotund, din aceasta cauza intrand in conflict cu Sfantul Bonifaciu de Mainz, care l-a denuntat de doua ori la Roma. In ambele cazuri, Sfantul Virgil a fost gasit nevinovat, reputatia sa de Apostol de Carinthia (sud-estul Austriei), unde a lucrat ca misionar, ramanand astfel nealterata. A recladit catedrala din Salzburg si a sprijinit o ambitioasa munca misionara in Carinthia. Sfantul Victor a murit dupa ce se intorcea dintr-o astfel de misiune, la Salzburg, pe 27 noiembrie. A fost canonizat in anul 1232.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice pe 27 noiembrie

Sfantul Mucenic Iacob Persul


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

25 noiembrie– Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

26 noiembrie - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 27 noiembrie – Horoscop general Profil astrologic
27 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 27 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 26, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.